søndag 25. august 2013

Yummy (når det er lov å unne seg det lille ekstra) kake!

Jeg er  ganske visst og bevisst på sunne alternativer. Tror jeg. Har skapet fullt av mandelmel, kokossmør, olje, frø, mandler, honning, økologisk, ja, you name it, og her er det mye godt å dele. Likevel finnes det visse godsaker med ingredienser som bare ikke lar seg erstatte, og som er så godt! Jeg sier, i visse tilfeller, er det lov å unne seg det også.  


I mitt tilfelle var det følgende. Mine beste jenter som jeg savner utrolig mye ”hjemme”  hadde jentefest i går. Hadde det ikke vært for, mye, inkludert lang reise og lillemann, hadde jeg selvfølgelig deltatt på denne store begivenhet, men nå gikk ikke det.  Alle kjenner fenomenet ”trøsteis” i mitt tilfelle ble det (svært hyggelig) ”trøstemiddag” med god vin og stor ”usunn” saftig godbit til dessert. Riktig suksess ble den også, og deler derfor med meg: 


Greshoppakake

Bunn:

250 g sjokoladecookies


175 g smeltet smør
 


Fyllet:
180 gram store hvite marshmallows
1.8 dl helmelk
¼ ts peppermynteessens
Litt grønn konditorfarge
7dl kremfløte
Høvlet sjokolade til pynt  
Paiform eller terteform med løs bunn  (23 cm)  

1. Kjør cookies fint i en mixer, og ha det over i en bolle. Tilsett smeltet smør og bland godt.
2. Ha blandingen over i formen. Ha det 5 min i kjøleskap og dytt deretter bunnen ned og opp langs kantene. La stå i kjøleskap 30 minutter.
3. Smelt marshmallows i en kjele med melk over svak varme. Ta kjelen av varmen. Tilsett peppermynteessensen og konditorfarge. Rør det inn i blandingen og sett til side 15 minutter.
4. Pisk fløte luftig og bland i marshmallows blandingen. Hell fyller over i den avkjølte kjeksbunnen og la sette seg i kjøleskap ca 2 timer.
5. Resten av fløten piskes og påføres kaken før servering. Pynt gjerne med litt sjokoladebiter.
Enjoy! 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar